O NAMA

SPARK je napredna digitalno-tehnološka akceleratorska platforma posvećena regionalnim startupima i projektima naručenim od strane vodećih europskih tvrtki. SPARK programi su SPARK school, SPARK lab, SPARK startup i SPARK business, dok su korisnici ovih programa mlade osobe spremne učiti nove vještine, inženjeri koji rade na hardverskim rješenjima, poduzetnici s novim poslovnim idejama i postojeće tvrtke koje trebaju pomoć u područjima koji nisu vezani za njihovu osnovnu djelatnost.

Novoosnovani SPARKov savjetodavni odbor formiran je od strane pet visoko-profiliranih poslovnih ljudi (Bijan Khezri, kao predsjednik savjetodavnog odbora, Felix Geyr, Dr. Rolf Hagemann, Maik Käbisch i Dr. Franz-Josef Seidensticker). Oni će podržati SPARK u specifičnim potrebama u razvoju, ali i u sveukupnom procesu učenja o globalnoj tehnologiji i trendovima u poslovanju. Životopisi članova odbora su dostupni ovdje.

Naša vizija

Stvoriti eko-sustav poslovnog rasta i razvoja i postati mjesto budućnosti naše regije, gdje se potencijali susreću sa svojim prilikama.

Naša misija

Pružiti podršku tvrtkama članicama i osobama s poslovnim idejama u svim fazama njihovog rasta, nudeći stručno vodstvo, izvrsne usluge i veze s investicijskim partnerima.

VRIJEDNOSTI

Suradnja

Stvaramo sinergiju naših individualnih sposobnosti i znanja, te kroz suradnju neprestano razvijamo u nastojanju za uspjehom.

Napredak

Stalno tražimo nova rješenja, stječemo nova znanja i poboljšavamo naše procese, proizvode i usluge.

Inicijativa

Podržavamo i potičemo nove inicijative s ciljem stvaranja zajednice koja iskorištava svaku priliku.

Znanje

Ponosni smo našim timom koji je opremljen stručnim znanjem i vještinama u različitim područjima.

Strast

Spaja nas strast za novim izazovima, budućim tehnologijama i širenjima mogućnosti.

USLUGE

Naše usluge dijelimo na četiri cjeline: SPARK school, SPARK lab, SPARK startup i SPARK business.

Na taj način podržavamo ambiciozne ljude kroz sve faze njihove karijere – dok još usavršavaju svoja znanja i vještine u našoj školi, kada se odluče pokrenuti vlastiti startup i pretvoriti svoju ideju u stvarni proizvod, ali i kad taj isti startup preraste u tvrtku koja treba pomoć u područjima ljudskih resursa, marketinga i poslovnog savjetovanja.

 

 

SPARK school

Želite proširi svoja znanja i vještine iz programiranja, dizajna ili projekt-menadžmenta? Upišite se na besplatne SPARK school radionice.

SPARK lab

SPARK lab je mjesto gdje možete pronaći i koristiti open-source hardware, online knjižnicu, 3D printere, Arduino setove, epruvete, mikroskope i slično.

SPARK startup

Imate li odličnu IT ideju i želite pokrenuti startup? U SPARK startup programu ćete dobiti prostor, opremu, edukaciju, mentorstvo, partnere i investiciju.

SPARK business

Ova usluga je namijenjena već postojećim tvrtkama koje se žele baviti isključivo svojim core biznisom, a ljudske resurse, marketing, poslovno savjetovanje i organizaciju događaja prepustiti SPARKu.

TIM

Andrea Čordaš
Nikolina Zeljko
Dalibor Baković
Daniela Marić
Marko Zeljko
Ivona Ćorić
Sara Lerota
Kristina Visković
Petar Marić
Ivan Krešić
Marko Kožul
Marko Mikulić
Franjo Erić
Renato Kristić
Borko Latinčić
Aleksandar Šutić
Mate Stojić

ČPP

Što je SPARK?

SPARK je startup akcelerator u Mostaru. Naš glavni cilj je svima olakšati poslovanje. Bez obzira imate li samo poslovnu ideju ili već posjedujete svoju tvrtku – ako trebate pomoć, tu smo za vas.

Kakve usluge nudi SPARK?

SPARK nudi usluge u četiri područja: SPARK school, SPARK lab, SPARK startup i SPARK business.

Kako postati SPARKovac?

SPARKovac možete postati tako da svoju poslovnu IT ideju prijavite na naš aplikacijski proces, koji je uvijek otvoren.

 

Što SPARKovci dobivaju?

SPARKovci ovdje imaju intenzivan mentorski i edukacijski program, prostor i opremu za rad, pomoć pri nastupu na stranim tržištima, te povezivanje s investitorima. Nudimo im i vrijedne stipendije, kao i mogućnost direktnih investicija u njihov poslovni rast.

Dobivam li novac od SPARKa?

Cilj SPARKa je pružanje različitih mogućnosti za ostvarenjem vlastitih potencijala. Ove mogućnosti podrazumijevaju pokrivanje usluga i pogodnosti koje odabrani kandidati dobivaju putem stipendija u iznosu od 20 000 KM do 200 000 KM, te direktne investicije u visini do 1 000 000 KM.

Je li SPARK isključivo usmjeren na IT ideje?

Sektor na koji SPARK stavlja naglasak jesu informacijske tehnologije, ali ostavljamo prostor za prijave kandidatima s idejama u različitim područjima.

Na koji način ide suradnja s investitorima?

SPARK ima svoj investicijski fond u iznosu od milijun konvertibilnih maraka. Ali u isto vrijeme, SPARK strateški surađuje s nekoliko investitora zainteresiranih za ulaganje u startupe.