suradnja-skole-spark-lab-school-mostar (1)
suradnja-skole-spark-lab-school-mostar (2)

Ostvarena suradnja s dvije srednje škole u Mostaru

Kroz projekt “Moj prvi robot” upoznali smo odličnu ekipu iz Srednje mašinsko-saobraćajne škole Mostar koji su pokazali veliku motiviranost i angažman po pitanju uvođenja praktične nastave u svoju školu. Na incijativu profesora Elvedina Džeke ostvarili smo suradnju čiji je cilj izrada “Industrial robotic arm” s kojom bi se učenici natjecali na “11. International MEB Robot Contest” u Turskoj. Naš tim iz SPARK laba je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i odlučio pomoći i mentorirati učenike da uz svu opremu, koja će im biti na raspolaganju, naprave što kvalitetniju robotsku ruku.

Osim Mašinsko-saobraćajne škole, veliku zainteresiranost za uključivanje praktične nastave u svoj plan i program, iskazali su iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru. Nedavno su pokrenuli i novi smjer – Industrijski dizajn te u želji da učenicima osiguraju što kvalitetniju nastavu popraćenu praktičnim radom, dolazit će na naše radionice 3D dizajna. Cilj ove suradnje je izrada modela i animacija različitih oblika.

Učenicima ćemo nastojati osigurati svu potrebnu pomoć po pitanju jačanja njihovih vještina iz dizajna, automatike, robotike i programiranja. Svojim radom ekipa iz SPARK laba i škole nastoji potaknuti škole da u svoj nastavni plan i program uvedu praktičnu nastavu. Na ovaj način, učenici se osposobljavaju za samostalno obavljanje poslova i radnih zadataka u okviru određenog zanimanja te im ovaj vid prakse može biti samo od koristi.

Ovim putem pozivamo i ostale škole da nam se jave ukoliko su prepoznali potencijal i mogućnosti koje SPARK nudi. Otvoreni smo za bilo koji oblik suradnje te se veselimo što možemo biti dijelom formalnog obrazovanja mladih kroz incijativu navedenih škola.