SPARK LAB

U IT svijetu postoji potreba za posebnom opremom i prostorom koji služi za razvoj i testiranje novih proizvoda. Tu potrebu smo prepoznali u radu na projektima s harverskim komponentama. Zbog toga samo odlučili pokrenuti SPARK lab - mjesto gdje možete pronaći i koristiti open-source hardware, online knjižnicu, 3D printere, Arduino setove, epruvete, mikroskope i slično.

SPARK lab ima za cilj izgraditi tim vrhunskih stručnjaka, koji posjeduju istraživačko-razvojne vještine, kao i primijenjena znanja u područjima elektrotehnike, mehanike, firmvera i softvera.
Ulaganjem u tim mladih stručnjaka, SPARK želi dati primjer društvenoj i poslovnoj zajednici o važnosti vizije i ulozi koju primijenjeno znanje ima u 4. industrijskoj revoluciji. SPARK lab tim će tako biti u mogućnosti u potpunosti upravljati projektima razvoja hardverskih rješenja, a koja su komplementarna softverskim dijelovima proizvoda.


Prvi hardware laboratorij u Mostaru

Želite napraviti vlastitog robota ili izraditi lik svoje djevojke/dečka na 3D printeru? Imate zanimljiv hobi, ali ne možete si priuštiti opremu za testiranje? Znate li gdje možete doći do odgovarajuće opreme u Mostaru i testirati svoje sposobnosti?

Na raspolaganju vam je i tim hardverskih stručnjaka, a ako želite učiti o robotici i programiranju, prijavite se na naše radionice i događaje.

PROJEKTI

Pogledajte projekte koje trenutno razvijamo u SPARK labu.

OPREMA

Naš laboratorij je opremljen za ukupno pet hardverskih projekata, a u pitanju je najnovija oprema za testiranje i proizvodnju kako bi vaš prototip bio što sličniji finalnom proizvodu.

No SPARK lab nije namijenjen samo našim startupima i tvrtkama, nego je otvoren za sve koji trebaju prave alate i resurse kako bi započeli i razvili proizvode temeljene na znanstveno-istraživačkom radu. Dobrodošli su svi hardverski entuzijasti! :)
Radna jedinica s računalom
Arduino setovi, alati za lemljenje i puhalice
3D printeri i multirotori
Multimetar i osciloskop
Logic Analyzer i Bench Power Supply
Oprema za PCB prototipiranje