meet-our-startups-vret

Upoznajte naše startupe: VRET

Imamo novu rubriku za blog – Upoznajte naše startupe, preko koje ćemo kratkim intevjuima pokušati dočarati čime se to naši startupi bave. Startup koji probija led je VRET, a naš sugovornik je Iva Đikić, projekt menadžer u VRETu.

 

  • Kako ste došli na samu ideju? Zašto se startup zove VRET? Što je posebno kod vašeg startupa?

Samo razmišljanje o VRET ideji je počelo sredinom 2016. godine, kada smo odlučili iskoristiti mogućnosti SPARK startup programa. Istražili smo tehnologije koje su popularne i čiji se razvoj predviđa u budućnosti. Odlučili smo se za tehnologije virtualne stvarnosti, te isto tako da želimo raditi nešto za opće dobro, nešto što bi pomoglo ljudima. Izbor je pao na VR exposure therapy. VRET ime je nastalo od skraćenice za Virtual Reality Exposure Therapy.  Posebni smo upravo iz razloga što naš startup ima i drugu stranu osim businessa, a to je ona humana gdje zbilja želimo da naš proizvod poboljša nečiji život.

 

  • Opišite svoj prosječan dan u startupu. Kako funkcionira cijeli tim?

Budimo se. Dolazimo u SPARK, nekad jedno po jedno, a nekad svi skupa. Prva stvar koju odradimo je kava, te u opuštenoj atmosferi pričamo kako smo proveli dan ili noć. Na početku su to teme iz privatnoga života, te znamo u detalje što nam kolege rade u slobodno vrijeme. Pred kraj kave se fokusiramo na taskove koje smo odradili, te ono što treba odraditi. Nakon toga idemo u prostorije SPARKa, te svatko radi svoj posao. Odrađujemo sastanke, komunikaciju sa stakeholderima, međusobno se dogovaramo oko daljnjega tijeka projekta. Komuniciramo puno s drugim startupima. Skupa jedemo, te se skupa u većini slučajeva i vraćamo kući. Nakon cjelodnevnoga boravka u SPARKu rijetko da imamo energije za neke izlaske ili dodatna druženja. Idemo kućama, odmaramo, šetamo, čitamo ili ponovno radimo.

 

  • Tko su vaši korisnici i kako dolazite do njih?

Naši korisnici su poliklinike s odjelima psihijatrije i psihologije. Većina njih je prvobitno došla do nas, putem emaila i društvenih mreža.

 

  • Koji vam je najbolji dio u SPARK startup programu?

Najbolji dio nam je što svakodnevno učimo te samim tim poboljšavamo startup, a i sebe.

 

  • Što radite kad naiđu loši dani u startupu, pad produktivnosti i slično?

Kada naiđu loši dani, a vjerujte mi, ima ih, samo se podsjetimo koji je prvobitni razlog početka ovoga startupa. Mi nekako imamo jednu misao, da ako ne izguramo ovo do kraja, što će biti s ljudima koji imaju fobije, strahove, depresiju ili PTSP? Prije desetak dana su nam javili da je prvi pacijent izliječen pomoću našega proizvoda, te nam je to dalo dodatnu motivaciju za narednu godinu dana. To je u stvari ono što nas pokreće.

 

  • Koji moto, meme ili gif najbolje opisuje vaš startup?

Ako idete sami ići ćete brzo, a ako idete skupa stići ćete daleko 😉