moj-prvi-robot-spark-school-1
moj-prvi-robot-spark-school-2
moj-prvi-robot-spark-school-4
moj-prvi-robot-spark-school-3
moj-prvi-robot-spark-school-5
moj-prvi-robot-spark-school

Moj prvi robot za srednje škole

SPARK school želi pokrenuti učenje robotike u školama, a razloga je mnogo: djeca robotiku smatraju zabavnom, to je učinkovit način uvođenja programiranja za učenike, robotika pruža vještine korisne za buduće zapošljavanje, a pogodna je za djecu s raznim sposobnostima.

Zato smo pokrenuli projekt Moj prvi robot, gdje nam je cilj educiranje srednjoškolaca u robotici i programiranju. Svaka škola koja bude sudjelovala na projektu dobiti će Arduino komplet i SunFounder Robot Kit na trajno korištenje. Prvi korak su nam škole u Mostaru, dok u budućnosti planiramo proširiti područje djelovanja na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Jako velik poticaj u radu i napredovanju škole svakako je i posjeta gospođe Zorice Bruck, koja je stručna savjetnica za strojarsku skupinu predmeta u osnovnim i srednjim školama. Gospođa Bruck je iskazala zadovoljstvo radom SPARK škole i obećala je pomoć na budućim projektima koje budemo organizirali.

Srednje škole koje sudjeluju na projektu su: Gimnazija fra Grge Martića, Gimnazija Mostar, JU Druga Gimnazija Mostar, Srednja prometna škola Mostar, JU Srednja mašinsko-saobraćajna škola, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića, Srednja turističko-ugostiteljska škola, JU Srednja građevinska škola, Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca, Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica, Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića, JU Srednja elektrotehnička škola Mostar i Srednja strojarska škola Fausta Vrančića.