sparkreators-liga-spark-school

Otvorene prijave za SPARKreators ligu

Bliži se jesen i nova školska godina, a vrijeme je za nastavak SPARKreators lige. Ovaj put priliku za sudjelovanje imaju i sve škole koje se nisu stigle prijaviti prošli put, a koje posjeduju vlastitu mBot opremu. Škole koje su već sudjelovale u ligi se ne trebaju ponovno prijavljivati.

Što je SPARKreators liga? To je natjecanje za osnovnoškolce kroz koje mogu od najranije dobi steći znanja iz robotike, programiranja i automatike. Promoviranjem ovih zanimanja u BiH djeca će pokazati veću motiviranost za timski rad i učenje.

Zašto baš mBot oprema? mBot je sve-u-jednom rješenje pomoću kojeg djeca na jednostavan i zanimljiv način mogu učiti o programiranju, elektronici i robotici. Video će najbolje objasniti sve potencijale ovog robotića, a u tvrtki SYNC možete kupiti opremu uz poseban popust od 20 posto (javite se na email prodaja@sync.ba).

Kako sudjelovati u SPARKreators ligi 2017./2018.? Za početak škola treba posjedovati barem jedan osnovni komplet mBot robotića, a zatim ispuniti kratku formu na našoj web stranici. Trebaju vam podaci o školi koju prijavljujete, te kontakt podaci ravnatelja/direktora škole i mentora za natjecanje. Sudjelovati mogu osnovnoškolske ustanove, obrazovne udruge ili drugi pravni subjekti koji okupljaju i educiraju djecu za rad u robotici. SPARK school će svim mentorima osigurati svu potrebnu literaturu za uspješne pripreme za natjecanje. Pročitajte i pravilnik SPARKreatos lige.

Prijave su otvorene do srijede, 6.9.2017. u 15 sati. SPARKreators liga – educiraj, inspiriraj, kreiraj!