Prijavi se

Ispuni kratku formu i predstavi nam svoju ideju za novi startup ili se pridruži jednom od naših startupa!

SPARK STARTUP

Startup je tim ljudi s dobrom poslovnom idejom, tj. mala tvrtka koja ima potencijal brzog rasta i uspjeha. Najčešće taj tim ima manjak resursa za ostvarenje svoje ideje, gdje dolazi SPARK koji pomaže i "gura" dalje. Kroz SPARK su zasad prošle tri generacije startupa. Trenutno kod nas boravi 13 startupa.

RAZLOZI ZA POKRETANJE SVOG STARTUPA U SPARKU

SPARK nudi prostor za rad, investicije za startupe s planom i rezultatima, suradnju s korporativnim partnerima, edukaciju, savjetodavne usluge, ali možda najvažnije od svega, nudi i mentorske programe u kojima se iskusni poduzetnici povezuju s početnicima i pomažu im savladati početne probleme.

Edukacija podrazumijeva tjedni coaching iz područja marketinga, prodaje, CRMa, financija i poslovnog modela te različite tematske radionice koje pokrivaju poslovnu i tehničku stranu jednog startupa. Radionice vode stručnjaci u svojim područjima koji prilikom posjete imaju 1:1 sastanka sa SPARKovim startupima i pomažu im riješiti probleme na koje nailaze te ih motivirati da izađu iz okvira i razmišljaju globalno.

SPARK svojim startupima nudi savjetodavne usluge za pravna i financijska pitanja, za područje ljudskih resursa, razvoj hardverskih proizvoda itd. Kroz radionice i tjedno trominutno predstavljanje napretka startupa predstavnici startupa razvijaju svoje prezentacijske vještine i pripremaju se za najvažniji dan njihove akceleracije u SPARKu – Demo dan, gdje imaju priliku predstaviti svoj startup potencijalnim investitorima i partnerima.

Prostor i oprema

Podučavanje

Radionice

1:1 sastanci s mentorima

Savjetodavne usluge

Tjedni pitch napretka

Demo dan

STARTUP PROGRAM

U SPARKu nudimo podršku poduzetnim ljudima koji žele svojim proizvodima i uslugama promijeniti svijet u kojemu živimo. Zato smo pripremili startup program u kojem mogu razviti svoje ideje i pronaći tržište. SPARK startup program omogućuje jednostavan i brz početak posla, te napredovanje uz minimalne početne troškove. Iako nismo ograničeni s vrstama startupa, poseban naglasak stavljamo na WEB i mobilne aplikacije kao i Internet stvari (Internet of Things - IoT).

START

Prva faza razvoja traje tri mjeseca koji se sastoje od izmjeničnog rada i edukacije na ove teme:

  • Uvod u startup svijet i razvoj proizvoda
  • Poslovni model
  • Izrada MVP-a

MVP

Nakon prva tri mjeseca, dolazi do trenutka kada svi startupi trebaju predstaviti svoj MVP, ili minimalno-održiv proizvod, kako bi nastavili s radom i edukacijom iz ovih područja:

  • Marketing, prodaja i CRM
  • Financije i poslovni model
  • Pripreme za izlazak na tržište

DEMO DAN

Demo dan je ujedno i zadnji dan SPARK akceleracijskog procesa. Tada startupi imaju priliku predstaviti svoje gotove proizvode potencijalnim investitorima. Nakon toga startup prelazi u fazu prodaje i počinje ostvarivati prihode. I dalje može koristiti SPARK usluge, ali sada po utvrđenom cjeniku.

MENTORI

Ovo su mentori koji redovno rade s našim startupima. Uvijek su tu kada vam treba pomoć ili savjet.
David Parrish
Boris Marić
Igor Jurčić
Ladislav Jurić
Hilary Cottrill
Daniel Nowak
Dalibor Ostojić
Goran Čuljak
Mentor Mentorić

DOGAĐAJI

Prošli startup događaji koje smo dosad organizirali:
mike-ducker-mentoring-workshop-spark-mostar-cover
May
10
2016

KORPORATIVNI PARTNERI

MOGUĆNOSTI ZA ULAGANJE

U SPARKu investicije nisu isključivo u novcu, jer vjerujemo kako je novac koji nudimo startupima manje vrijedan od ostalih oblika stručne podrške koje će dobiti.

Investiramo u startupe koji zadovolje sljedeće kriterije: tržišni potencijal, inovativnost, dosadašnji rezutati, te potencijal tima. Svaki startup koji želi investiciju mora proći nekoliko koraka u kojima se procjenjuje ideja, način realizacije, trenutno stanje i tim koji je okupio startup.

O podjeli raspoloživog fonda odlučuje evaluacijski odbor sastavljen od investitora, mentora i uprave SPARKa. Ukoliko i vi želite biti jedan od investitora u SPARKu, bit će nam zadovoljstvo ukazati Vam na startupe koji su već spremni za ulaganja i čiji proizvodi pokazuju veliki tržišni potencijal.
Amplius

Tim Amplius radi na pametnom privjesku Rubico. Privjesak ima supermoći koje će naše svakodnevne živote učiniti mnogo lakšima.

Sophico

Sophico je web i mobilna platforma za sportski menadžement, nastala kao rezultat dugogodišnjeg sportskog iskustva članova tima.