wer-natjecanje-sangaj-spark-school (2)
wer-natjecanje-sangaj-spark-school (5)
wer-natjecanje-sangaj-spark-school (4)
wer-natjecanje-sangaj-spark-school (6)
wer-natjecanje-sangaj-spark-school (3)

Svjetsko natjecanje u robotici: učenici iz Jablanice i Sarajeva osvojili nagrade

Prvo su briljirali u SPARKreators ligi, zatim sudjelovali na WER Croatia Open u Zagrebu, a sad se iz Šangaja u BiH vraćaju s nagradama u rukama! Riječ je o osnovnoškolcima iz Jablanice i Sarajeva!

Prošle srijede dvije ekipe su otputovale na svjetsko natjecanje u robotici WER (World Education Robotics) u Šangaj, i nisu se vratili praznih ruku. U kategoriji za najbolji timski video nagradu osvojila je OŠ Vrhbosna iz Sarajeva, dok je za najkreativniji video nagrađena OŠ Suljo Čilić iz Jablanice.

Direktorica SPARK school Kristina Visković je iznimno ponosna i sretna zbog ovih rezultata: “Ova vijest pokazuje da naš rad kroz projekt SPARKreators u protekloj godini urodio plodom i da djeca iz BiH mogu izgraditi svoje karijere u područjima robotike, programiranja i automatike. Učenici iz Jablanice i Sarajeva su nas potaknuli da nastavimo s robotičkim ligama SPARKreators i SPARKreatorice. Htjela bih se zahvaliti Wiener Osiguranju na podršci putovanja u Šangaj.”

SPARK school će nastaviti s projektima uvođenja robotike, automatike i programiranja u osnovne, a nadamo se i srednje škole, na području Bosne i Hercegovine, sve uz ogromnu pomoć ekipe iz IRIM-a (Zagreb).