PRIJAVA

Prijavite se na besplatne radionice!

SPARK SCHOOL

U suradnji s poslovnim parkom SPARK, udruga Hello World je brendirana kao SPARK school.

Potražnja za programerima, dizajnerima i projekt menadžerima raste iz dana u dan, i upravo smo zato odlučili pokrenuti školu u kojoj će mladi ljudi steći konkretna znanja iz određenih razvojnih tehnologija, kao što su programiranje, dizajn, razvoj mobilnih aplikacija, elektronika i operacijski sustavi.

Želimo motivirati mlade za karijeru u sektoru informacijskih tehnologija, ali i osigurati im mogućnost prakse i profesionalnog usavršavanja.

Besplatne radionice

SPARK school organizira besplatne radionice, preko kojih želimo stvoriti nove programere, dizajnere i projekt menadžere. Godišnje održavamo dva ciklusa svih radionica, a na kraju svakog ciklusa kandidatima koji polože naše testove dodjeljujemo certifikate.

SPARKreators

SPARKreators je projekt kojim želimo doprinijeti smanjenju jaza između obrazovnog sektora BiH i razvijenih zemalja. Prije svega, želja nam je mladima dati najvažnije alate za budućnost – samosvjesnost, kritičko promišljanje, tehnološku pismenost i moderni pristup učenju. Donirat ćemo više od 500 mBot robota osnovnim školama i udrugama koje u opisu svojih aktivnosti imaju obrazovanje osnovnoškolskih uzrasta diljem BiH. Pročitaj više.

RADIONICE

Osim što kroz naše radionice možete naučiti nove, zanimljive i korisne stvari za izgradnju vaše karijere, također možete dobiti priliku za posao u nekoj od naših tvrtki članica ili postati dio SPARK startup programa. Raspored radionica možete pogledati na našem kalendaru:

Operacijski sustav

Radionice u tijeku – prijave zatvorene do srpnja, 2017.

Osnove Linuxa je radionica kreirana za početnike koji žele steći osnovne vještine u jednoj od danas najtraženijih grana u IT industriji – Linux System administraciji. Cilj radionice je upoznati polaznike sa osnovama instalacije, podešavanja i održavanja (administracije) Linux operativnog sustava te ih uvesti u kompleksnije teme poput mrežne administracije, sigurnosti podataka i containerizacije sustava.

PROGRAM

Elektronika za srednjoškolce

Radionica Osnove Arduina namijenjena je srednjoškolcima i za cilj ima uvođenje početnika u svijet elektronike i programiranja elektroničkih sustava. Program radionice temelji se na usvajanju osnovnih znanja iz područja elektronike pomoću Arduino open-source razvojne platforme. Polaznici će se upoznati s principom rada osnovnih elektroničkih komponenti i načinom njihovog spajanja u funkcionalne cjeline pomoću Arduino elektroničke pločice. Na osnovu usvojenog znanja o elektroničkim dijelovima polaznici će naučiti definirati i pisati programe za rad elektroničkih sustava pomoću Arduino IDE softverske platforme.

PROGRAM

Razvoj mobilnih aplikacija

Radionice u tijeku – prijave zatvorene do lipnja, 2017.

Nudimo vam dva smjera radionica razvoja mobilnih aplikacija – Android i iOS.

 

ANDROID MOBILNE APLIKACIJE
Za Android radionice prethodno je potrebno proći početne radionice Java programiranja. U ovoj radionici kroz predavanja, vježbe i zadaće polaznici će se upoznati s radom u Android studiju te kako izrađivati Android aplikacije. Naučit će kako kreirati dinamičan UI, koristiti resurse uređaja, data management i još mnogo toga. Po završetku početnih radionica polaznici će polagati ulazni test za napredne radionice, na kojima će samostalno izrađivati aplikacije uz pomoć svojih mentora.

PROGRAM

 

IOS MOBILNE APLIKACIJE
Za pristup iOS radionici potrebno je prethodno proći radionicu Swift programskog jezika. Polaznici će se upoznati s radom u Xcode-u te izradom vlastitih funkcionalnih iOS aplikacija. Učit će o izradi dinamičnog UI-a prilagodljivog na sve iOS uređaje, korištenju lokacijskih usluga (GPS), korištenju Core Data (za pohranu podataka na uređaj kroz bazu podataka), korištenju resursa uređaja i još mnogo toga. Na naprednim radionicama polaznici će samostalno izrađivati aplikacije uz pomoć svojih mentora.

PROGRAM

Upravljanje IT projektima

Radionice u tijeku – prijave zatvorene do lipnja, 2017.

Na radionici Upravljanje IT projektima ćete naučiti koje su karakteristike IT projekata, njihovi osnovni faktori uspjeha, koje osobine mora imati jedan projekt menadžer. Radionica se sastoji od: modela upravljanja, grupe procesa, upravljanja, planiranja i selekcije projekata, upravljanja vremenom, troškovima i ljudskim resursima. Nakon početnih radionica polaznici će polagati ulazni test za napredne radionice.

PROGRAM

Dizajn

Radionice u tijeku – prijave zatvorene do lipnja, 2017.

Budući dizajneri mogu odabrati između dva smjera radionica dizajna: UI/UX dizajn i 3D dizajn.

UI/UX DIZAJN
Radionicu je namijenjene za početnike gdje mogu naučiti osnove rada u dizajnerskim programima te se upoznati s dizajnom User Interfacea za web i mobile platforme.

3D DIZAJN
Radionicu smo podijelili u četiri faze. U prvom fazi polaznici će se upoznati s 3DS Max alatom za kreiranje geometrije. Nakon toga slijedi faza modeliranja gdje će polaznici modelirati razne objekte. U trećoj fazi studenti izrađuju sistem kontrolera (Rig) i tako pripremaju model za animaciju. I na kraju, u četvrtoj fazi polaznici će naučiti kako da ožive model pomoću animacije. 

Programiranje

Početne radionice u tijeku – prijave zatvorene do srpnja, 2017.

U SPARK school možete izabrati između dva smjera radionica programiranja – Web i Node.js programiranje.

 

WEB PROGRAMIRANJE
Radionica web programiranja se sastoji od tri dijela: Početne, Frontend i Backend. Ove radionice su idealne za sve one koji se žele baviti web programiranjem. Radionicu pokrećemo jedanput mjesečno, a grupa može imati maksimalno 20 polaznika.

Vrijeme čekanja: do šest mjeseci za početne radionice nakon prijave

PROGRAM
LITERATURA

 

NODE.JS PROGRAMIRANJE
Kroz Node.js radionicu programiranja naučiti ćete kako se JavaScript koristi za backend, kako ga upariti s NoSQL bazom te kako iskoristiti neki od web framework-a da biste dobili potpuno web rješenje. Node.js je danas važan programski jezik te je iznimno popularan kod startup zajednice.

Preduvjet: polaganje testa iz JavaScripta
Potrebna predznanja: osnove JavaScripta, callback-a i JSON formata

LITERATURA

PROJEKTI

Pogledajte projekte na kojima je ekipa iz SPARK school dosad radila.
cover-praksa-internship-spark-school-mostar-1
Aug
03
2016
School
How to Become an Entrepreneur in Mostar
Dec
01
2015
Events
School
SPARK

PREDAVAČI

Vedad Studenović
Goran Ajvaz
Josip Kovačević
Mate Lukač
Ante Galić
Drago Ćavar
Ivan Vučina
Ivo Stanić
Ivan Visković
Tihomir Čale
Dragan Planinić
Ivan Krešić
Lana Džidić
Jadranko Dragoje
Vladimir Ćorić
Josip Krišto
Marijana Planinić
Marin Glavina
Sanja Boban
Josip Vrbić
Goran Čuljak
Jasmin Ličina