PRIJAVE ZATVORENE

Radionice su u tijeku. Prijave za sljedeći krug radionica bit će otvorene u 4. mjesecu.

SPARK SCHOOL

U suradnji s poslovnim parkom SPARK, udruga Hello World je brendirana kao SPARK school.

Potražnja za programerima, dizajnerima i projekt menadžerima raste iz dana u dan, i upravo smo zato odlučili pokrenuti školu u kojoj će mladi ljudi steći konkretna znanja iz određenih razvojnih tehnologija.

Želimo motivirati mlade za karijeru u sektoru informacijskih tehnologija, ali i osigurati im mogućnost prakse i profesionalnog usavršavanja.

Besplatne radionice

SPARK school organizira besplatne radionice, preko kojih želimo stvoriti nove programere, dizajnere i projekt menadžere. Godišnje održavamo dva ciklusa svih radionica, a na kraju svakog ciklusa kandidatima koji polože naše testove dodjeljujemo certifikate.

SPARKreators

SPARKreators je projekt kojim želimo doprinijeti smanjenju jaza između obrazovnog sektora BiH i razvijenih zemalja. Prije svega, želja nam je mladima dati najvažnije alate za budućnost – samosvjesnost, kritičko promišljanje, tehnološku pismenost i moderni pristup učenju. Donirat ćemo više od 500 mBot robota osnovnim školama i udrugama koje u opisu svojih aktivnosti imaju obrazovanje osnovnoškolskih uzrasta diljem BiH. Pročitaj više.

RADIONICE

Osim što kroz naše radionice možete naučiti nove, zanimljive i korisne stvari za izgradnju vaše karijere, također možete dobiti priliku za posao u nekoj od naših tvrtki članica ili postati dio SPARK startup programa. Raspored radionica možete pogledati na našem kalendaru:

Radionice su u tijeku. Prijave za sljedeći krug radionica bit će otvorene u 4. mjesecu.

Programiranje

Nudimo vam tri smjera radionica programiranja – Web, Java i Swift programiranje.

Ciklus radionica web programiranja se sastoji od tri dijela: Početne, Frontend i Backend. Ove radionice su idealne za sve one koji se žele baviti web programiranjem. Radionicu pokrećemo jedanput mjesečno, a grupa može imati maksimalno 20 polaznika. PROGRAM

Na radionici Java programiranja upoznat ćete se s programskim jezikom Java (verzija 1.8) i ekosustavom koji je potreban za izgradnju složenih web i desktop aplikacija. Sudionici će koristiti Enterprise programski jezik i usporediti ga s dosadašnjim tehnologijama SPARK school. Kriteriji za primanje na radionicu su poznavanje objektno orijentirane paradigme, odlično poznavanje osnova programiranja, te deklaracija i razlikovanje tipova varijabli, kontrola toka i podatkovnih struktura. Početak radionica je planiran u ožujku 2017.

Kroz radionicu Swift programiranja polaznici će se upoznati s osnovama ovog programskog jezika, a kojeg ćemo koristiti za razvoj iOS aplikacija. Kroz predavanja, vježbe i zadaće polaznici će usvojiti osnovna znanja potrebna za razvoj potpuno funkcionalnih iOS aplikacija, te nekim detaljnijim pojmovima potrebnim za sljedeće radionice. Početak radionica je planiran u ožujku 2017.

Upravljanje IT projektima

Na radionici Upravljanje IT projektima ćete naučiti koje su karakteristike IT projekata, njihovi osnovni faktori uspjeha, koje osobine mora imati jedan projekt menadžer. Radionica se sastoji od: modela upravljanja, grupe procesa, upravljanja, planiranja i selekcije projekata, upravljanja vremenom, troškovima i ljudskim resursima. Nakon početnih radionica polaznici će polagati ulazni test za napredne radionice. Na naprednim radionicama polaznici će samostalno voditi projekt i biti odgovorni za njegovu provedbu, a pomoć u vođenju projekata polaznici će imati od svojih mentora. Početak radionica je planiran u ožujku 2017. Postani najbolji PM!

PROGRAM

Razvoj mobilnih aplikacija

Nudimo vam dva smjera radionica razvoja mobilnih aplikacija – Android i iOS.

Za Android radionice prethodno je potrebno proći početne radionice Java programiranja. U ovoj radionici kroz predavanja, vježbe i zadaće polaznici će se upoznati s radom u Android studiju te kako izrađivati Android aplikacije. Naučit će kako kreirati dinamičan UI, koristiti resurse uređaja, data management i još mnogo toga. Po završetku početnih radionica polaznici će polagati ulazni test za napredne radionice, na kojima će samostalno izrađivati aplikacije uz pomoć svojih mentora. Početak radionica je planiran u ožujku 2017.

Za pristup iOS radionici potrebno je prethodno proći radionicu Swift programskog jezika. Polaznici će se upoznati s radom u Xcode-u te izradom vlastitih funkcionalnih iOS aplikacija. Učit će o izradi dinamičnog UI-a prilagodljivog na sve iOS uređaje, korištenju lokacijskih usluga (GPS), korištenju Core Data (za pohranu podataka na uređaj kroz bazu podataka), korištenju resursa uređaja i još mnogo toga. Na naprednim radionicama polaznici će samostalno izrađivati aplikacije uz pomoć svojih mentora. Početak radionica je planiran u ožujku 2017.

Dizajn

Radionice dizajna imaju za cilj od svojih polaznika stvoriti talentirane dizajnere koji će osmišljavati promotivne materijale, dizajnirati igre, kreirati web stranice i aplikacije za razne platforme. To ćemo postići kroz: UI/UX dizajn i 3D dizajn. Naši polaznici će koristiti Adobe alate.

UI/UX dizajn radionicu smo podijelili na dva dijela. Prvi dio je za početnike gdje možete naučiti osnove rada u Photoshopu te se upoznati s dizajnom User Interfacea za web i mobile platforme. Drugi dio podrazumijeva naprednu radionicu gdje ćemo kroz projektni zadatak proći cijeli proces planiranja i dizajniranja web i mobile aplikacije. Radionicu pokrećemo dva puta godišnje: ožujak i listopad.

Radionica 3D dizajn podijeljena je u četiri faze. U prvom fazi polaznici će se upoznati s 3DS Max alatom za kreiranje geometrije. Nakon toga slijedi faza modeliranja gdje će polaznici modelirati razne objekte. U trećoj fazi studenti izrađuju sistem kontrolera (Rig) i tako pripremaju model za animaciju. I na kraju, u četvrtoj fazi polaznici će naučiti kako da ožive model pomoću animacije. Radionicu pokrećemo jedanput godišnje, s početkom u ožujku.

PROJEKTI

Pogledajte projekte na kojima je ekipa iz SPARK school dosad radila.
cover-praksa-internship-spark-school-mostar-1
Aug
03
2016
School
How to Become an Entrepreneur in Mostar
Dec
01
2015
Events
School
SPARK

PREDAVAČI

Vedad Studenović
Goran Ajvaz
Josip Kovačević
Mate Lukač
Ante Galić
Drago Ćavar
Ivan Vučina
Ivo Stanić
Ivan Visković
Tihomir Čale
Dragan Planinić
Ivan Krešić
Lana Džidić
Jadranko Dragoje
Vladimir Ćorić
Josip Krišto
Marijana Planinić
Marin Glavina
Sanja Boban
Josip Vrbić
Goran Čuljak
Jasmin Ličina
Nermina Baljić